Scroll to top

ΚΑΣΕΛΛ Α.Ε.


category: Συνεταιρισμοί

ΚΑΣΕΛΛ Α.Ε.

Η ΚΑΣΕΛΛ ΑΕ είναι η πρώην Κοινοπραξία Αγροτικών Συνεταιρισμών της Επιδαύρου Λιμηράς Λακωνίας, (σε συντομογραφία Κ.Α.Σ.Ε.Λ.Λ.), η οποία ξεκίνησε τη δραστηριότητα της το 2002 μετά από πρωτοβουλία 9 Α.Σ.Ο. (ελαιοτριβείων του δήμου Μονεμβασιάς - Λακωνίας). Κοινός στόχος ήταν η δημιουργία μονάδας τυποποίησης του ελαιολάδου της περιοχής για την ανάδειξη της εξαιρετικής ποιότητάς του και την αναβάθμιση της αξίας του. Σε αυτή την κατεύθυνση λειτουργούν τα 9 υπερσύγχρονα και αναβαθμισμένα ελαιοτριβεία και μία ισχυρή ομάδα 3.500 περίπου ελαιοπαραγωγών - μελών (μετόχων). Επιπλέον, τo 2005 ολοκληρώθηκε η κατασκευή σύγχρονης μονάδας τυποποίησης και συσκευασίας ελαιολάδου η οποία ενισχύθηκε με τη δημιουργία του Τμήματος Ποιοτικού Ελέγχου καλλιέργειας, παραγωγής και τυποποίησης. Η εταιρία παράγει, συσκευάζει και διακινεί εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο εκλεκτής ποιότητας από τις μοναδικές ποικιλίες ελιάς, Κορωνέικη και Αθηνοελιά. Η ετήσια παραγωγή της ΚΑΣΕΛΛ σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο κυμαίνεται στους 5-6.000 τόνους με μέγιστο εγγυημένο επίπεδο οξύτητας < 0, 4%. Tα κεντρικά της γραφεία μαζί με τη μονάδα συσκευασίας βρίσκονται στη Συκέα Λακωνίας του Δήμου Μονεμβασίας στη Νοτιοανατολική Πελοπόννησο, ενώ τα ελαιοτριβεία της είναι τοποθετημένα σε ακτίνα περίπου 10κm, περιμετρικά της μονάδας τυποποίησης. Όλες οι ενέργειες της ΚΑΣΕΛΛ και των μελών της έχουν έναν κοινό παρονομαστή: τη διαρκή βελτίωση της ποιότητας του ελαιόλαδου και κατ’ επέκταση τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για το προϊόν και της θέσης του στην αγορά εντός και εκτός συνόρων. Για το σκοπό αυτό η ΚΑΣΣΕΛ αξιοποιεί όλα τα διαθέσιμα εργαλεία.  Η Ε.Ο.Π ΚΑΣΕΛΛ αποτελειται από τις αναγνωρισμένες Οργανώσεις Παραγωγών του ΑΣ Αγ. Δημητρίου Ζάρακα, ΑΣ Αγγελώνας, ΑΣ Νόμιων-Φουτίων-Μονεμβασιάς, ΑΣ Ασωπού, ΑΣ Αγ. Δημητρίου- Αγ. Νικολάου Ταλάντων Μονεμβασιάς και ΑΣ Συκέας. Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της ΚΑΣΕΛΛ είναι προϊόν των φημισμένων ποικιλιών ελιάς, Κορωνέικη (70% - 80%) και Αθηνολιά (20% - 30%). Το μοναδικό μικροκλίμα της περιοχής σε συνδυασμό με τις παραδοσιακές, αλλά ταυτόχρονα σύγχρονες μεθόδους καλλιέργειας που ακολουθούνται από τους παραγωγούς, προσφέρουν ένα ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης. Το ελαιόλαδο παράγεται την ημέρα της συγκομιδής, κάτω από αυστηρό έλεγχο υγιεινής, με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης και την υποστήριξη σύγχρονου εξοπλισμού. Στη συνέχεια φυλάσσεται σε συνθήκες ελεγχόμενης θερμοκρασίας, ενώ η αποθήκευσή του, πριν την τυποποίησή του, γίνεται σε 6 δεξαμενές συνολικής χωρητικότητας 120 τόνων. Τα παραπάνω, συντελούν στην παραγωγή ενός προϊόντος εξαιρετικής ποιότητας με μέτρια φρουτώδη γεύση, χρυσοπράσινο χρώμα και ιδιαίτερα χαμηλή οξύτητα κάτω του 0,4%. Στόχος της ΚΑΣΕΛΛ είναι η προώθηση και ανάδειξη του ποιοτικού εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Φίλαιος» & «9» στις διεθνείς αγορές. Σήμερα δραστηριοποιείται με επιτυχία σε χώρες όπως οι Η.Π.Α., ο Καναδάς, η Κίνα, η Ταϊβάν, η Αυστραλία, η Νότιος Αφρική, το Ιράν, η Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Δανία, η Μολδαβία και η Βουλγαρία. Δείτε video για την ΚΑΣΕΛΛ https://www.youtube.com/watch?v=RAarknSNbQ0 Δείτε δημοσιεύματα για την ΚΑΣΕΛΛ

http://dete.gr/κασελλ-με-το-βλέμμα-στραμμένο-στην-ακό/

http://lakonikos.gr/epikairothta/item/126227-typopoiimeno-elliniko-elaiolado-sta-rafia-ton-diethnon-agoron

http://www.monemvasianews.gr/κασελλ-με-το-βλέμμα-στραμμένο-στο-μέλλ/

http://ependisinews.gr/blog/epixeiriseis/kasell-to-orama-poy-ginetai-praksi-eksagoges-kai-statheri-poiotita

http://agro-business.gr/2017/01/kasell-typopiimeno-elliniko-proion-sta-rafia-ton-diethnon-agoron/

http://patrastv.gr/11946/η-κασελλ-αε-επενδύει-στην-ποιότητα-του/          

Η ΚΑΣΕΛΛ ΑΕ είναι η πρώην Κοινοπραξία Αγροτικών Συνεταιρισμών της Επιδαύρου Λιμηράς Λακωνίας, (σε συντομογραφία Κ.Α.Σ.Ε.Λ.Λ.), η οποία ξεκίνησε τη δραστηριότητα της το 2002 μετά από πρωτοβουλία 9 Α.Σ.Ο. (ελαιοτριβείων του δήμου Μονεμβασιάς - Λακωνίας). Κοινός στόχος ήταν η δημιουργία μονάδας τυποποίησης του ελαιολάδου της περιοχής για την ανάδειξη της εξαιρετικής ποιότητάς του και την αναβάθμιση της αξίας του.