Scroll to top

Το ελληνικό ελαιόλαδο είναι ένα και είναι το καλύτερο!


No comments

Γράφει η Ελένη Ψυχούλη 

Η foodstandard το γιορτάζει στον τόπο της παραγωγής του

 

 Τρία χρόνια ενός επιτυχημένου προγράμματος χρηματοδότησης κλείνουν το πρώτο κεφάλαιο, μιας δράσης που ευελπιστεί να εξαπλωθεί στους ελαιώνες της χώρας, τώρα που το ελληνικό ελαιόλαδο και ο παραγωγός του, χρειάζονται όσο ποτέ τη στήριξη που θα δώσει τη θέση που του αξίζει στο αρχαιότερο από τα εθνικά μας προϊόντα. 

 

Στη Μεσσηνία, τη Λακωνία, στο Λασίθι, μια γιορτή της foodstandard και του foodz.gr κλείνει τον απολογισμό μιας πρώτης εμπειρίας και γυρίζει τη δεύτερη, μεγαλύτερη σελίδα της.             

 

Στον τόπο τους, πλάι στο χωράφι, τον Συνεταιρισμό και το Ελαιοτριβείο, οι παραγωγοί βρίσκουν ενωμένοι το δικό τους βήμα, αυτό που χωρά τις επιτυχίες και τα παράπονα, τον διάλογο που εντοπίζει τα προβλήματα, αυτόν που σχεδιάζει ένα ευρωπαϊκότερο μέλλον. 

 

Γύρω από ένα τραπέζι, οι παραγωγοί του κάθε τόπου εντοπίζουν τη δική τους ιδιαιτερότητα, τις δικές τους ανάγκες, έτσι όπως τις καθορίζει το μικροκλίμα, ο τόπος, οι ιδιαίτερες συνθήκες. Στο τέλος, όλες οι διάλεκτοι ενώνονται σε μια και μόνη ελληνική γλώσσα, που γιορτάζει το Ελαιόλαδο μέσα από μια σειρά βίντεο-υπερπαραγωγή. Τα Olive Oil Battles καταλήγουν σε μια χαμογελαστή ισοπαλία, που αναγνωρίζει  ένα και μόνο λάδι, το Ελληνικό. 

  

Η foodstandard είναι εκεί να φροντίσει για το μέλλον του, που ξέρει καλά πως ξεκινά από το χωράφι, από έναν ενημερωμένο, ευρωπαϊκής κοπής, παραγωγό, όπως το απαιτούν οι καιροί.

Post a Comment