Scroll to top

Το αγουρέλαιο κάνει μόνο για τη σαλάτα!


No comments

Γράφει η Ελένη Ψυχούλη 

Ανθεκτικότερο και με τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά από όλα τα έλαια, το αγουρέλαιο πάει παντού, στην κατσαρόλα, στον φούρνο, ακόμα και στο τηγάνι. Το θέμα είναι στην τιμή του. Οπότε, αν όντως δεν έχεις βιο-ελαιοπαραγωγό μπάρμπα στην Κορώνη, θα προτιμήσεις να το καταναλώσεις ωμό, αφού έτσι αναδεικνύεται καλύτερα και η μαγική του γεύση.

Σε περίπτωση που το έχεις, όμως, μπορείς να εξοικονομήσεις χρήματα χρησιμοποιώντας το σαν καλλυντικό, αφού ξεβάφει, ενυδατώνει το πρόσωπο και το σώμα, δίνει υγεία και λάμψη στα μαλλιά, βοηθά στα δερματικά των μωρών και των παιδιών και επουλώνει γρήγορα πληγές, εγκαύματα, ωττίτιδες και πληγές ή άφθες στο στόμα και τα ούλα.

Και μην ξεχνάς, το καλύτερο και γρηγορότερο σνακ για ένα παιδί, είναι μια φέτα ψωμί με αγουρέλαιο.

Post a Comment