Scroll to top

Θα σου φέρω να μου γεμίσεις τον ντενεκέ μου!


No comments

Και το καλύτερο ελαιόλαδο μπορεί να το σκοτώσει ο ντενεκές, που εσωτερικά έχει σκουριάσει από τη χρήση, χωρίς να φαίνεται.

Γράφει η Ελένη Ψυχούλη

Κάτι που ακούω πολύ συχνά στο ελαιοτριβείο, όταν έρχονται οι πελάτες να ψωνίσουν το λάδι τους-από την πηγή! Όμως, και το καλύτερο ελαιόλαδο μπορεί να το σκοτώσει ο ντενεκές, που εσωτερικά έχει σκουριάσει από τη χρήση, χωρίς να φαίνεται.

Η σωστή συντήρηση του ελαιόλαδου είναι σημαντική όσο και η ελαιοποίηση. Το ελαιόλαδο που εκτίθεται σε διαφανή ή πλαστικά μπουκάλια στον ήλιο και τη ζέστη των ραφιών, δεν έχει πολλή ζωή!

Πολύ γρήγορα οξειδώνεται και ταγγίζει. Το ελαιόλαδο θέλει σκοτάδι, θερμοκρασία 10-17 βαθμούς και μακρυά από άλλα τρόφιμα γιατί ρουφάει τις μυρωδιές σαν σφουγγάρι.

Post a Comment